Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

luni, 10 iunie 2013

#1. Ce este acneea? Sfaturi simple.


       Ideea unui blog a apărut cu muuuuul timp în urmă, undeva acum mai bine de doi ani. Însă cum am zis că treaba asta nu-i pentru mine, am decis doar să citesc enşpe mii de bloguri. Acum văd că piticii de pe creier m-au ajuns şi m-am apucat să blog-uiesc şi eu. Sper deci ca timpul petrecut pe aceste reţele să se fi cumulat într-o mică “experienţă”. Am dorit ca blogul să fie mai mult personal, deoarece consider că asta e important: să faci un lucru care te reprezintă. În cazul meu, muzica şi cărţile bune. “Jazz” este un termen hai să-i spunem larg, deoarece voi posta atât muzică jazz cat si blues, soul, rock şi alte melodii “ce mă ung pe suflet”. De asemenea, voi avea postări speciale pentru VOGUE şi JAZZ. Însă nu dezvălui prea mult. O să scriu aşadar despre lucruri pe care le caut şi eu pe alte bloguri: review-uri bune calitativ, postări prezum “Sâmbăta/Duminica asta” în care să fie o poză care să înglobeze momentul de relaxare ( o carte, o cafea, o nouă achiziţie care merita o zi de Duminică pentru a fi testată etc), sfaturi, modă şi muuuulte altele!



       M-am gândit, m-am răzgândit şi până la urmă m-am decis să încep şirul postărilor cu o serie dedicată celei mai comune probleme ale tenului: acneea.

      Ştiu că multe dintre voi se confruntă cu această problemă şi cum şi eu m-am confruntat cu ea, am o grămadă de sfaturi şi produse la activ cărora să le fac review-ul.

       Voi începe cu cele dedicate exclusiv tratării acneei, însă veţi observa că 90% din produsele prezentate pe acest blog au o compoziţie adaptată tenurilor sensibile şi cu probleme/acneice.

       De la sfaturile dermatologilor (să tot fie vr-o trei dermatologi vizitaţi în ultimii trei ani, strict pe problema aceasta), de la sfaturile cosmeticienelor, la review-uri despre săpunuri, măşti, demachiante, exfoliante, loţiuni tonice, loţiuni pentru puncte negre,seruri,plasturi pentru puncte negre, creme, geluri, loţiuni, pulberi, ape (florale/termale), ceaiuri, tincturi, şedinţe dermato-cosmetice, şedinţe cosmetice, trucuri, alimentaţie, regim, pastille şi pilule. Le-am încercat pe toate cele de mai sus cel puţin de cinci ori şi maxim, undeva de-a lungul întregii perioade problematice (aşadar, minim 10 “utilizări” – aici încadrându-se pastilele, pilulele şi şedinţele cosmetice - , maxim constant timp de 3 ani).



       Încep aşadar cu o mică idee despre ce este acneea şi strict cu produsele farmaceutice destinate tratării acneei, urmând să continui în oridne logică – curăţare, exfoliere, mască, cremă, ser/tratament etc. - . Mă voi axa mai mult pe produsele pe care le deţin şi în momentul de faţă iar cele pe care nu le mai deţin le voi face o prezentare personală, cu fotografii de pe internet.


        Doresc să menţionez că produsele prezentate sunt cumpărate de mine, aşadar nu se pune problema unei prezentări în cuvinte de laudă pentru că produsul mi-a fost dat de firma respectivă.

#1. Ce este acneea? Sfaturi simple.
 
       Acneea reprezintă o afecţiune inflamatorie a pielii. Cauzele şi modul de manifestare diferă de la persoană la persoană.

       Caracteristici acneei sunt porii inflamaţi, coşurile, chisturile şi nodulii. Aşadar, porul acumulează praf, glandele ce secreta sebum nu ne sunt aliate şi BUM, ne trezim cu un coş alb pe care abia aşteptăm să-l stoarcem sau cu un punct negru încăpăţânat. Din păcate, nu ne confruntăm doar cu un punct alb/negru, ci cu o adevărata armată (uitaţi-vă doar pe nas si bărbie – nu degeaba s-au inventat şi sunt atât de căutaţi plasturii pentru nas - ).

       Ce facem cand problema devine suprătoare? Păi, înainte de toate aveţi grijă de voi! Cum? Vă voi prezenta cele mai bune cinci trucuri încercate de mine. Majoritatea sunt “deducţii proprii", dar se regăsesc cu uşurinţă în toate lucrările ce au drept temă tratarea acneei.


  1. Schimbă-ţi o dată pe săptămână faţa de pernă (Adormi într-o după-amiază pe pernă iar fondul de ten n-are nici o jenă în a se imprgna în ţesătură. A doua zi faci patul şi arunci perna pe covor cât întinzi cearşaful, a treia zi te mănâncă nasul şi strănuţi fix spre acea ţesătura şi uite aşa faţa de pernă are o întreagă armată de microbi care să-ţi sâcâie tenul) 
  2. Nu-ţi lăsa părul pe faţă (Părul e asemeni mâinilor! În autobuz nu numai mâinile intră în contact cu microbii ci şi părul - mai ales dacă îl ai lung şi în goanna ta spre un scaun se atinge de mânceile oamenilor, de spătar sau de alte “obstacole”-. De asemenea, parful, fumul, toată atmosfera aceasta toxică se aşează mai mult sau mai puţin pe firul de păr: o maşină care are o ţeavă de eşapament prea productivă, o ploaie nu tocmai purificatoare etc..Aşadar, de ce să laşi toţi aceşti monstruleţi de bună-voie pe faţă?)
  3. Curăţare. Tratare. Hidratare. Acesta trebuie să fie imnul tău! Curăţă tenul cu loţiune apotrivită, pentru a lăsa faţa curată. Practic, prin curăţare/demachiare/exfoliere înlături praful, sebumnul şi tooooţi microbii adunaţi în pori. Astfel, înlăturând pojghiţa de bacterii, tratamentul va avea efect maxim Tratează tenul cu soluţiile indicate (fie ele creme/geluri/măşti etc.) Acest lucru va ţine acneea sub control şi chiar o va stopa. Ţine minte însă că produsele anti-acnee usucă foarte tare tenul! Aşadar, hidratează, hidratează, hidratează! Nu vrei să scapi de acnee şi să te confrunţi cu problemele tenului uscat, cojiţe, iritaţii şi bubiţe!
  4. Bea multe lichide! Prin urină se elimină toxinele reţinute de organism. Ajută-ţi aşadar corpul să elimine într-un mod corect, sănătos şi rapid. Să nu mai vorbim de celelalte efecte positive ale hidrtării corespunzătoare: de la recăpătarea elasticităţii pielii, la detoxifiere şi slăbire. 
  5. Elimină toxinele. Dacă tot te chinui să elimini toxinele printr-o hidratare corectă, de ce să nu faci acest lucru cu folos? De ce să-ţi bagi de bună-voie toxine în corp pe care să încerci după să le elimini şi să te miri că nu merge? Daca încerci să-ţi faci tenul fericit, fă-o până la capăt! Renunţă la gustările toxice inutile şi înlocuieşte-le cu ceva bun (atât la gust cât şi pentru ten). Spre exemplu, renunţă la budincile din comerţ atât de nocive şi prepară-ţi singură budincă (nu cea la plic) sau grişcu lapte/orez cu lapte. Nu zic acum sa devi vegetariană sau să-ţi impui un regim drastic. Nu! Mici schimbări! Se va cunoaşte diferenţa mai ales dacă treptat  ponderea sănătos/comerţ va fi in favoarea primei opţiuni. 
           Sper ca sfaturile de mai sus să vă fie de folos iar mâine încep review-ul produsului “Skinoren cremă”. Mai multe pe mâine. 
           O zi/seara faină!

2 comentarii:

  1. Foarte utila postarea despre acnee ;) ajuta pe multe fete. :) ma bucur k mi.ai trimis cerere de prietenie , sigur o sa te citesc cu drag :* pupici :*:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc mult de apreciere :*. După cum vezi e o maaaare nebunie şi cu facebookul ăsta :)).
      Eu îţi mulţumesc pentru acceptarea cererii >:D<.

      Ștergere