Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

duminică, 30 iunie 2013

Femeia sexy: Când tocurile nu-s destul de înalte iar colanţii destul de strimţi


       Am observat cu uimire că postarea semi-răutăcioasă despre greutatea ideală a avut succes. Săptămâna aceasta am fost într-o lene-stare-de-rău cum n-am mai fost de ani buni. Aşadar le program s-a cam dus naibii. Dar de mâine încerc să mă reîntorc la el.

       Până atunci, aceste postări tip pamflet sunt singurele pe care căpşorul meu îndurerat (la propriu) le poate produce.       Aşadar domişoarelor, scoateţi-vă tocurile, eliberaţi burtica din strânsoarea colanţilor, luaţi o cană de cafea cu lapte şi două linguriţe de zahăr şi să începem.

P.S. ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET!Femeia sexy: când tocurile nu-s destul de înalte iar colanţii destul de strimţi


       Aveţi idee cum arată o femeie sexy? Nu, pe bune! Chiar stiţi dragelor cum arată o femeie care emană sexăpil prin toţi porii?! Ei bine, dacă nu, uitaţi-vă la mine! Uitaţi-vă la mine şi veţi vedea că sunteţi de enşpe mii de ori mai secsoase şi mai feminine decât aţi crezut vr-odată!

       Acum că am rezolvat acest aspect, că (sper eu) v-am convins de potenţialul vostru, să punem sare pe rana societăţii. IAR.


 
       E Liza cu un “z”, nu Lisa cu un “s”. (Nu, n-am luat-o pe arătură, aşa-i doar melodia)

E Liza Minnelli.


       Mulţi o ştiau, mulţi au uitat-o. Ei bine, pe scurt, ea e don’şoara care a adus cabaretul la un cu totul alt nivel. Pe lângă vocea clară, superbă, a impresionat şi prin costumele sale. COSTUME DE SCENĂ. Picioare nici prea prea, nici foarte foarte, atitudine de femeie fatală, pălărie p-o ureche şi toace mari. FOARTE FOARTE MARI
 
       Dară deh, noi vorbim aici de anii 60-70. Apropos, Nicolae Iorga s-a studiat şi se va studia o viaţă-ntreagă. Dacă nu v-a picat în mână o carte de-a lui, sigur 1 leu v-a picat. Ştiţi ce zicea nenea? Nenea zicea că Istoria îşi bate joc de oameni repetându-se. Pare logic, nu? Adică, măcar s-a lămurit faptul că gestionarea proastă a trupelor militare şi organelor politice în primul război mondial a dus şi la un al doilea războiaş...Dar deja bat câmpii. Ideea e că moda n-are piiiiic de creativitate.
       Care e motto-ul modei? Luăm ce-a fost şi-i punem fundă. Adică îl cosmetizăm puţin. 
 
       Da,da,da. Sunt eu nebună pentru că nu-i aşa.
       Nu e ca şi cum această duduie (Jeanne Crain) ar purta un costum banal de baie undeva prin anii 30.
       Şi acum s-ar promova şi vinde în prostie asemenea costume.
       Dar românu-i dizainăr. Nu e ca şi cum moda din 1900 s-a întors acum. Si s-a propagat micuţa până la Hollywood.
       Cine-ar fi crezut că ţărăncuţa din Muscel o să set-uiască faiăr tu dă rein?

       
       Daaaaar mă opresc aici. Despre efemeritatea modei o să vorbesc altă dată deoarece planul de bătaie pentru azi e format din toace şi colanţi.
 
       Deci ne întoarcem la origini.

       Tocurile. Dragele noastre tocuri. Cum am mai fi putut să ne adăugam 10 cm la înălţime dacă nu existau? Cineva zicea că toacele au fost inventate pentru ca femeile să calce brbaţii în picioare cu stil. Eu zic că bieţii masculi pot riposta tare uşor. Nu de alta, dar un croşeu de stânga şi le dau de le julesc p-alea superioare, pe toace.

       Tocurile au fost inventate, printre altele, pentru că alungesc piciorul, îl încordează şi-i dă acea caracteristică de “gazelă”. Acum că tu îţi calci soţu (şi la figurat) sau că faci tumbe pe spate de la toculeţe e strict problema ta. Personal, consider că o femeie e sexy atunci când ştie să se oprească. E o linie foarte subţire între eleganţă şi prost gust. Dar nu mă îndoiesc de voi, dragelor. E doar un strigăt către marea societate.

       Aşadar. Tocurile au fost purtate de femei pentru a părea (mai) sexy. Dar atunci exista puţin mai mult gust. D De ce zic asta? Pentru că nu erau purtate pentru a şoca. Nu mereu.


Acum lumea nu mai are idei, “inovează” şi lansează pe piaţă fel de fel de prostii pe care oricum o persoana normală nu le poartă.       Daaaa…prefer să rămân în neştiinţa mea cu pantofii bunicii decât să port, de dragul modei aşa ceva.


       Acum colanţii. Colanţi! Colanţi peste tot! Transparenţi, cu ştrasuri, cu mărgele şi picturi rupestre. La ce bun? Pe bune. La ce bun să porţi aşa ceva dacă nu te simţi bine în ei?
       Depinde de stil, depinde de persoană, depinde depinde. Dar sincer, cum sunt femeile care se plâng că le dor picioarele de la pantofi, aşa sunt cele care se plâng că-s prea grase pentru colanţi. Aşeeee, şi eu ce să vă fac? Şi cele care nu poartă ce să vă facă? Şi cele care citesc aceste rânduri, ce să vă facă? Să slăbim noi pentru voi? Asta ar fi ceva…
 


         Acu’ pe scurt o istorie. Colanţii, leginşii, se poartă de multă vreme, dinainte de televizoarele color sau electricitatea. După s-au purtat şi în timpul războaielor, aşa că ţineau de cald. Avem şi noi varianta noastră. Acei“iţari”.  
 
 
         Şi, fainăli motivul pentru care am scris acest articol.

Dacă vă imaginaţi că o să obţineţi un look sexy şi senzual şi mai ştiu eu cum, purtând pantofi în care nu puteţi să mergeţi şi colanţi ce vă conturează celulita….mai bine nu!
 
       Sincer. Dacă vreţi efectul Greta Garbo: Uită-te la mine, sunt o femeie, sunt puternică, respectă-mă, nu îl adapta la moda de azi.


       De ce? Pentru că moda de azi urlă: Uită-te la mine, am colanţi transparenţi şi tocuri cât casa, respectă-mă.

       Multe fete se plâng că sunt bărbaţii nesimţiţi, că ele nu fac şi nu dreg şi cum de îndrăznesc ei să le fluiere/atingă etc.
        Păi…păi. Păi dacă tu te înghesui în asemenea chestii şi se vede TOT. Deci dacă tu le oferi tot, dacă un fund bine dezvăluit este tot ce ai tu de oferit, ce vină au ei? Sau doar îi întărâţi?!
2 comentarii:

 1. Oh, Doamne, cum sunt ultimele poze! Am vazut tipe in colanti albi, colanti prin care se vedea fiecare urma de celulita, aratau ingrozitor. Sper sa treaca, totusi, moda asta.
  M-a amuzat articolul! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că te-a binedispus postarea :* . Să sperăm că toate aberaţiile “feşiăn” or să dispară cât de curând.

   Ștergere