Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

miercuri, 12 iunie 2013

Audrey Hepburn

       O ducem bineeeee! E adevărat că “graba strică treaba”. Am vrut să le fac pe toate într-o zi şi m-am zăpăcit atât de tare încât am zăpăcit şi facebook-ul. :)) Din cauza unor neînţelegeri am decis să abandonez paginile create cu muuuult timp în urmă ( 2 zile :)) ) şi să o iau frumos şi drăguţ de la început. Să sperăm că nu o să mai apară probleme şi lumea nu e deja enervată de atâtea Vogue-uri şi Jazz-uri :)).
Am decis astăzi să fac o pauză de la postarea dedicată tratării acneei. (Am însă grijă să o fac uşor de găsit pe blog, astfel dupa “#2. Skinoren cremă” va urma “#3. Zineryt “. Daaaaaaaar, pentru a-mi spăla păcatele pentru cereri trimise, cereri anulate, blocaje şi deraieri pe facebook, o sa încep postările despre VOGUE, pe care le voi alterna cu cele despre JAZZ. Mai multe nu zic, că văd că atunci când zic multe, fac puţine :)).  
       Aşadar Miercurea va fi  ziua dedicată săptămânal Jazz-ului sau Vogue-ului.

        Prin VOGUE înţeleg cam tot ce reprezenta vechiul Hollywood. Iar la această categorie voi vorbi atât din punct de vedere istoric dar şi cosmetic/beauty despre o persoană care, pentru mine, reprezintă întruparea acestui cuvânt.

Audrey Hepburn


ISTORIE
       Cunoscută cu precădere pentru filmul “Mic dejun la Tiffany” – film pe care, împreună cu Funny Face şi Vacanţă la Roma, îl recomand -, Audrey Hepburn a devenit un idol pentru mii de fete şi un icon al modei. Răutăcioşii afirmă ca Audrey este varianta delicată , “ne-vulgară” a lui  Marilyn Monroe.
       Practic, numele de Audrey Hepburn îl asociezi cu rochia neagră Givenchy din filmul menţionat mai sus. De asemenea, tiara şi ţigareta rămân şi ele emblematice.


STIL
       Clasic şi feminine, Audrey a lansat o adevărată modă. Nu numai hainele ereau esenţiale în concepţia sa, ci şi silueta. O siluetă ce ne cue cu gândul la prinţesele Disney. Şi, personal, consider acea siluetă potrivită strict pentru basme. Cu o greutate constantă de 46 kg – numai în timpul sarcinii cântărind puţin mai mult –Audrey a întărit mai mult moda siluetelor extreme.
       Simplitatea este cuvântul definitoriu al stilului actriţei. Little black dress şi pantalonii Capri sunt de menţionat! Rochii de o lungime decentă, ce nu îi accentau sânii – la acea greutate imaginaţi-vă cât de “evidenţi” erau- ( lucru dorit cu ardoare încă de pe vremea aceea. Ştiindu-şi calitătile, şi le-a evidenţiat: umeri frumoşi, talie subţire, picioare de gazelă. Aşadar, deducem a doua caracteristică a stilului: originalitatea. Nu s-a luat după trenduri, şi-a făcut singură unul care a şi rămas în istorie.



MACHIAJ
       Trebuie să se ştie că Audrey nu era încântată de fizionomia sa. Îşi considera faţa mare şi pătrăţoasă iar ochii prea mari. Cu sau fără machiaj, frumuseţea ei este incontestabilă. Când ne gândim la machiajul ei, cel mai adesea ne apar în minte:
 
-sprâncenele groase adesea cu vârfurile în sus

-tuşul negru aplicat pe pleoapă care dă impresia de “ochi de căprioară”


       Pentru a obţine un machiaj asemănător, optaţi pentru nuanţe naturale:

Pentru faţă baza obişnuită (bază, corrector/fond de ten, pudră), blush foarte-foarte natural sau deloc, doar o pudră iluminatoare care să confere strălucire.

Pentru buze un roz pal/culoare apiersicii (deşi actriţa purta adesea şi roşu

Pentru ochi gene false, tuş negru, fard alb-sidef (se găsesc tutoriale pe YT mai explicite)

       Ca idee, am găsit o poză foarte drăguţă pe site-ul http://www.painted-ladies.com/jemma-kidd/ , unde se oferă o paletă de machiaj adecvată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu