Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

vineri, 14 iunie 2013

Frumuseţea azi – nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce e în trend


       În seara asta m-am gândit la un post scurt. M-am gândit să îl scriu după ce am văzut numărul atât de mare al blogurilor de frumuseţe. Se aplică modelul cerere-ofertă. Populaţia cere, blogger-ii oferă. Dacă femeile cer site-uri despre machiaje, lumea vede şi le crează. Am observat că foarte multe dominşoare şi doamne sunt nesigure pe felul în care arată. Semnele de la acnee sunt o anomalie iar ridurile ceva ce îţi pune fără doar şi poate statutul de “neîngrijită”.
       Fetelor, trebuie să învăţăm să ne iubim. De aici porneşte frumuseţea! Sincer! Ochi strălucitori, păr sănătos,. Ten luminos…şi toate doar de la psihic! Întradevăr, un machiaj frumos avantajează, chiar înobilează. Însă am ajuns să abuzăm şi să ne neglijăm încercând chiar opusul! Pe un ten curat, fără semen şi pete, în loc de o bază şi fond de ten/BB + iluminare (pudră), se aplează la: bază, fond, pudră bronzantă, perle iluminatoare. Se încarcă inutil din dorinţa de a intra “în rândul lumii”. Şi e păcat. Am găsit ceva foarte drăguţ şi doresc să-l împărtăşesc cu voi:

10 Trucuri de frumuseţe de la Audry Hepburn


1.      Pentru buze atrăgătoarea, rosteşte cuvinte duioase.

2.      Pentru ochi frumoşi, caută binele în oameni.

3.      Pentru o siluetă de invidiat, împarte-ţi hrana cu cel flămând.

4.      Pentru un păr frumos, lasă un copil să se joace în el în fiecare zi.

5.      Pentru echilibru, păşeşte cu gândul că nu eşti singur.

6.      Oamenii, chiar mai mult decât obiectele, trebuie să fie restauraţi, reînnoiţi, renăscuţi, recuperaţi şi răscumpăraţi; nu da pe nimeni la o parte.

7.      Amintrşte-ţi, dacă vei avea vreodată nevoie de o mână de ajutor, ai una la capătul braţelor tale. Mai târziu, vei descoperi că ai două mâini, una pentru a te ajuta pe tine şi una pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

8.      Frumuseţea unei femei nu stă în hainele pe care le poartă, fizionomia ei, sau felul în care îşi poartă părul. Frumuseţea unei femei trebuie văzută în ochii ei, pentru că sunt poarta spre inima ei, unde vieţuieşte dragostea.

9.      Frumuseţea unei femei nu stă în aparenţe, adevărata frumuseţe se reflectă în sufletul ei, în grija pe care o poartă cu dragoste, în pasiunea ei. 

10.  Frumuseţea unei femei creşte o dată cu anii ei.

 
              Iar acum, ceva ce pe mine m-a intrigat. “Zilele trecute, un medic estetician care se lăudă s-a ocupat de ridurile câtorva vedete de talie internaţională a considerat oportun se ia taman de Brigitte Bardon, una dintre cele mai frumoase femei din lume, la vremea ei. Celebra actriţă este criticată dur de respectivul “siliconar” pe motiv a ajuns la 78 de ani fără nici o intervenţie estetică şi asta, în mintea lui, da dovadă de neîngrijire.

             “În tinereţe a fost cea mai frumoasă femeie din lume, dar acum este atât de urâtă…O dovadă clară de neîngrijire. Priviţi-o pe Sofia Loren! Ea este cu adevărat o femeie care are grijă de astepectul său!” La zece ani de la prima injecţie cu botox, doctoraşul are tupeul împartă femeile în două categorii: frumoase, cele care şi-au netezit pielea cu botox şi urâte, cele care îşi accepta vârsta şi prefera se bucure de viaţă, indiferent de riduri. “ (Sursa: Puterea.ro) 
             O porstie! Nu e o ruşine să îmbătrâneşti! Este o ruşine sa nu te accepţi, să te schimonoseşti şi să te prosteşti tocmai prin aceste operaţii (da, da, lumea îmi va sări în cap).  
  
             Acum. O duduie ce cheltuieşte mii de euro pentru a arăta ca Brigitte Bardot mi se pare mult mai urâtă decât o doamnă care îşi acceptă vârsta, nu se înmoaie în loţihni, tincturi şi seruri aniti-îmbătrânire şi se bucură de plăcerile acelei perioade. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu