Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

vineri, 21 iunie 2013

Moda: Când greutatea ta ideală…nu e ideală!


ACEASTĂ POSTARE ESTE UN PAMFLET (mai mult sau mai puţin)

                Un subiect dezbătut şi re-dezbătut şi mă mir cum de nu se găseşte nici o soluţie ci numai bube. Practic luăm o situaţie şi decât să-i găsim o rezolvare, o complicăm (INTENŢIONAT) până la exasperare.



       Da dragelor, e vorba de greutatea ideală! O să enumăr câteva aspecte (părere personaolă) iar apoi o sa comentez puţin mai mult această temă :)


               Moda: Când greutatea ta ideală…nu e ideală!


  1.   “Greutatea ideală o atingi atunci când te simţi bine în propriul corp”. Ai pă’ bune? Şi câte astfel de persoane  întâlniţi? Câte persoane care să zică: “pulpele se ating între ele, am vergeturi şi 1-2 colăcei. Mă simt bine aşa şi nu o să apelez niciodată la o cură de slabire!” E o minciună faza cu “greutatea ideală…”. De ce? Pentru că e o resemnare! Atunci cant ţi toate curele posibile şi vezi că nu au niciun efect (sau nu unul mulţumitor) te resemnezi spunând că te simţi bine aşa. Ce altceva ai putea să faci?
  2.   Presa minte! Greutatea modelelor prezentate este mult sub cea sănătoasă. Toţi ştiu asta, tuturor nu le pasă (scuze de generalizare). Ce dacă la 1.70 am 45 kg? Peste tot e promovat acest model, bărbaţii apreciează acest gen de fete şi deci, mă adaptez.
  3.   Femeile sunt slabe! De la o depresie făcută pentru că nu a reuşit să dea jos un numar de x kg la implanturi de silicon. Să fim sincere! Câte o fac “pentru mine” / “aşa vreau eu” ? Prea puţine! Majoritatea o fac pentru a atrage privirea încântată a bărbaţilor şi pe cea plină de ciudă a celorlalte femei. De ce credeţi că se promovează în prostie acest gen de femeie?! Pentru că se cer! (Uitaţi-vă la toate asistentele tv)




















     
  4. Femeile sunt puternice! Şi ambiţioase! Şi dacă nu ajung la greutatea aia mică, demonstrează lumii întregi cat de bine se simt în corpul lor şi devin “modele plus size”. O prostie!

   
 5. Femeile pot fii şi normale. Şi ah! Dacă nu sunt “slabe” şi nici “puternice”, sunt femei! Şi cât le iubesc pe acestea! Ce poate să fie mai atrăgător decât o femeie cu forme decente, îmbrăcată DECENT şi strălucind la propriu de energie şi fericire?! Sau o mamă ce nu poartă masura S, iar atunci când se duce în parc cu fiul/fica nu e privită “ca o bunăciune” ci “ca o mamă”?

       Acum, această postare nu este despre cum să vă găsiţi greutatea ideală ci este mai degrabă despre cum altele nu şi-au găsit-o şi încearcă să vă influenţeze şi pe voi.



       În termini largi, vedm două tipuri de femei: anorexice şi grase.

       Cele anorexice sar în sus că aşa e moda, o femeie e frumoasă daca e slabă, daca se poate îndesa în colanţi măsura 0 şi daca n-are sâni. Pentru ele femeia e CEVA ce trebuie cu orice preţ să fie slabă. Cui îi pasă că pică părul din cap? Există extensii. Şi dinţii din gură? Există dinţi de porţelan. Şi pete pe piele? Există creme nuanţatoare. Ş.a.m.d.




       Cele grase sar în sus că moda e de doi bani (şi tocmai pentru că e de doi bani se oftică  atât de multă că nu sunt primite în această industrie) şi din această cauză şi-au creat propriul model. Cel “Plus size”. Colanţi? Cui îi trebuie când ai un bust cât tot abdomenul?




       Rar vă întâlniţi cu aceste modele, ele sunt destinate Hollywood-ului, aşa că ne întoarcem pe plaiuri mioritice.
 
       Nimeni nu îţi zice că eşti frumos. Asta e buba. Când eşti slab eşti anorexic, când eşti normoponderal eşti gras, când eşti gras eşti obez. Pe lângă asta, intervin şi oamenii dornici să te ajute să arăţi bine. Ca să arăţi bine…

- du-te la sală zilnic (alţi bani, altă distracţie)

- trebuie să devii vegetarian. Dacă stresezi oamenii cu aceste convingeri şi-i faci criminali, satanici, împotriva firii, slăbeşti şi mai mult!

- trebuie să fii fanatic religios! Noi împărţim mâncarea cu săracii (şi pe lângă cozonaci împărţim şi iconiţe, formulare, mărţişoare cu Iisus pe cruce).
Şi altele.
 
       Dar hai că, cu chiu cu vai nu ne-am lăsat afectate şi oamenii “de sus” au observat asta. Planul? Introducem femeia normală din punct de vedere al greutăţii.


Ei: ce vrem?
Noi: o fată normoponderală!
Ei: ce să aibă?
Noi: ceva atrăgător!
Ei: să fie senzuală?
Noi: să fie vulgară!
 


       Şi aşa a apărut idealul KATE UPTON. 


       Femeia amazoană ce călăreşte “nudă” un cal spre a inspira tânăra generaţie! Femeia mândră de formele sale ce salivează după un hamburger ( http://www.youtube.com/watch?v=kQc37IuhoYU )
şi e foc şi pară pe nu-ştu’ ce cucoană de la Victoria’s Secret care a făcut-o “nevastă de fotbalist” şi, cam subtil dar nu prea “ blondă” ( ““We would never use Kate … She’s like a footballer’s wife, with the too-blond hair and that kind of face that anyone with enough money can go out and buy.”)
       Aşadar, echipată cu un căluţ fermecat, un hamburger cu de toate şi nişte sâni întinşi pe iarbă (sau gazon? ), Kate promovează femeia “normoponderală”.
        Acum, dragele mele. Eu una am văzut că nu-s anorexică (nu-mi pot ascuţii cuţitele de bucătărie pe coaste), nici grasă (nu ma învelesc cu propria-mi burtică), dar nici măcar normală nu-s! (Ah, unde mi-or fii sânii!). Consider aşadar că sunt un specimen unic care îşi are locul pe TV doar în reclama de la Dove. Şi sper supărarea mea, o să fug acum sa mănânc un hamburger! VEGETARIAN!
       Acu', chiar dacă n-am schimbat mai mult de două fraze cu Corina, o sa fiu nesimţitix şi o să vă prezint cel mai burger dintre burgere.
Click pe linkul de mai jos

       Acum serios: NU xistă femei “grase” sau “slabe”, “frumoase” sau “urâte”. Există femei şi e de datoria noastră să le facem să se simtă femei!

Un comentariu: