Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

vineri, 5 iulie 2013

Sophia Loren


       Leneşă mare am fost. Ştiu.

       Prima oară m-a lovit răceala, apoi lenea cronică şi pe final m-a (re)apucat mania filmelor horror. Momentan sunt într-o pasă de “regăsire de sine”.
        Dar am amânat de prea multe ori postarea asta, aşa că “ostaşi, pe cai!”

Sophia Loren 


ISTORIE

       Una dintre italiencele care a descoperit “Visul American”, Sophia s-a născut în Roma iar viaţa şi-a petrecut-o pe platourile de filmare. La începutul carierei era băgată în seamă numai datorită atuurilor fizice. Talentul actoricesc a venit, aşadar, mai târziu şi tot atunci a fost recunoscut. Viaţa ei a fost una tumultoasă. Atât cât să o facă legendă, dar suficient cât să nu se facă de râs. De la apariţii sexy în filme (sutien-less), la picanterii amoroase, de la zilele petrecute în spatele gratiilor (17 zile), Sophia a făcut ca talentul, accentual mediteranean dar şi personalitatea şi modul de a combina hainele, să eclipseze toate “bilele negre”.

 
STIL
       Cum era vorba aia cu diamantele? * sărci pă gugle * . Da! “Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei”! (nu în cazul meu ci în cazul ei). O Liz Taylor a bijuteriilor, diamante sau nu. Cred că lucrul acesta a solidificat imaginea ei de divă şi “femeie preţioasă” (sens propriu dar şi figurat).

       Hainele…ei bine ea purta hainele, nu hainele erau aşezate pe ea. Femeie cu forme voluptoase, ştia ce haine o avantajează. Celebra rochie a anilor 60’, strânsă-strânsă-n talie, pantaloni scurţi care să-I evidenţieze picioarele (nu tocmai de gazelă), Sophia Loren era etalonul frumuseţii: femeie voluptoasă, cu privire ageră şi personalitate pe măsură.

 

 

MACHIAJ


       A fost şi încă este! Dar să o luăm cronologic.


       Când spui Sophia Loren prima imagine care-ţi zbuciumă căp’şorul e cea a ochilor săi. Doi ochi verzi mărginiţi de tuş într-un stil specific. Ochi de căprioară ca a lui Audrey? Nu. O “coadă” neagră, pe ploapa superioară? Nu. Machiaj complex, a fost imitat de cine şi cum a putut până în zilele noastre şi e o marcă de referinţă a actriţei. (Vă las şi un link pentru cele interesate).

 


       Tenul măsliniu rare ori este “blush-at” cu roz. Accentul se pune pe ochi şi pe buze. Buze cu o formă superbă, conturate cu un creion maro închis şi colorate în nuanţe nude sau maro.

 

       La bătrâneţe? Păi cel mai bun machiaj e operaţia estetică (a făcut şi d-astea şi multe rău). Dar văd că adesea ochii sunt luminaţi iar pe buze, acelaşi nude.
 
Aşa cum am promis:

Şi tot am zis ba că e frumoasă, ba atuuri fizice ba x ba y, vă las cu (aşa cum zice titlul) “MOST SEXY ITALIAN MOVIE SCENE” 
 http://www.youtube.com/watch?v=VQUAz7sFatw&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DVQUAz7sFatw&has_verified=1

2 comentarii:

  1. A fost o femeie tare frumoasa, si-a mai pastrat din ea si sarmul de alta data :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa e! :* Şi e de apreciat că a fost o frumuseţe naturală

      Ștergere