Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

marți, 25 iunie 2013

#2. Cartea de azi: Printesa gheturilor de Camilla Läckberg



       Am rămas ȋn urmă răăăăău de tot cu planul de postare, iar nici conexiunea la internet nu mă ajută prea mult :)). Aşadar sper să reiau ritmul pe care-l doresc. Pȃnă la Marea Revenire, continuăm cu....



Prinţesa gheţurilor 
                 de Camilla Läckberg



       A fost un mare tămbălău acu’ ceva vreme cu “Seria Neagră” de la Gazeta Sporturilor. Cum sunt ȋndrăgostită pȃnă peste cap de ţările nordice, mai ales de Danemarca <3 , am decis că trebuie să am toate cărţile imediat ce apar la tipar! Mare prostie!

       Nu mă ȋnţelegeţi greşit, nu regret că am achiziţionat şi lecturat cărţile, ci regret că am fost aşa nerăbdătoare şi le-am luat cu destul de mulţi bănuţi (peste 15 RON parcă), cȃnd puteam să le iau 3-4 luni mai tȃrziu şi cu 3 lei una.



       Dar, să revenim. Gazetarii au văzut că a mers bine, că romȃnu-i om cu sȃnge de Columbo, nas de Sherlock şi mustăcioară de Poirot. Aşa că bang bang s-a lansat şi a doua tranşă de volume. :)) Unde cinste mie, m-am păcălit iar (DOAR cu ¾ din cărţi, dar tot ȋi ceva).



       Am citit deci, am comparat şi acum o să comentez. Că deh, o fac pȃnă nu-mi pică l’internet iară.



       Aşadar, astăzi vorbim de Prinţesa gheţurilor.

 

PREZENTARE GENERALĂ

       Fjällbacka, un orăşel pitoresc, aflat undeva într-o insulă din arhipelagul suedez...
        Frumoasa Alexandra este găsită după mai multe zile moartă, în cadă. Trupul ei îngheţat şi-a păstrat tot farmecul: chiar şi aşa, Alexandra pare a fi o «prinţesă a gheţurilor».
Personajul principal este însă Erica Falck, o scriitoare de biografii, care acum – după moartea părinţilor ei – s-a retras temporar pe tărâmul natal, ca să scrie o nouă carte. Ea este cea care o descoperă pe Alexandra, fostă prietenă din copilărie. Erica este rugată de familia Alexandrei să scrie un articol în memoria acesteia. Şi cum cele două prietene nu se mai întâlniseră de 25 de ani, Erica are nevoie să-i cunoască pe cei care i-au fost apropiaţi Alexandrei, pentru a mai afla câteva lucruri despre ea şi a-i putea face un portret. Începe astfel să descopere secrete spectaculoase... Porneşte o investigaţie şi descoperă că aceasta era însărcinată. Povestea ia o nouă întorsătură când, în urma autopsiei, se dovedeşte că Alexandra a fost, de fapt, asasinată...




Părerea mea


       O carte pe care o recomand din inimă! Se vede că ȋnainte de a fi scriitoare, Camilla a fost o cititoare ȋnrăită a romanelor de acest gen. Este o carte pe care o recomand spre citire toamna/iarna. De ce? Deoarece descrierea peisajului nordic este atȃt de plăcută ȋncȃt se simte ca nuca ȋn perte să ȋţi imaginezi un paradis de gheaţă la +38 de grade. Dar aceasta este părerea mea. Eu am acest fix cu “anotimpul oportun” J). Fiecare cu piticii lui. Ce mi-a mai plăcut la această carte este sentimentul ce ţi-l dă. Scene de familie sunt atȃt de bine conturate, atȃt de natural ȋncȃt te simţi şi tu parte a universului Ericăi Falck. Nu sunt fană a capitolelor descriptive, ȋnsă această carte m-a făcut să fiu. Acţiunea este gradată iar criminalul...mamă-mamă! N-aş fii ghicit ȋn veci!



O puteţi achiziţiona, ȋn ordinea preţului de pe:


LIBRĂRIE.NET la 8.4 lei:


ELEFANT.RO la 10.49 lei:


EDITURA TREI la 13.29 lei:


CĂRTUREŞTI la 13.98 lei:




2 comentarii:

  1. o am si eu, am citit-o super rapid si pot sa spun ca mi-a placut. de obicei scriitorii nordici se descurca bine, mai greu e sa urmarim numele cam complicate :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate ȋn legătură cu numele! Mă bucur ȋnsă cȃnd măcar personajele principale au numele scurt :)) pe restul, deja de la jumătatea romanului, nici nu le mai citesc.

      Ștergere