Pentru colaborări, întrebări, cereri de review-uri sau altele, contactaţi-mă pe adresa: vogueandjazz@gmail.com

luni, 8 iulie 2013

Trucuri şi sfaturi despre fondul de ten + review

       Reveniiiiiiiim cu articolul mult-promis despre fondul de ten. Nu-s eu o expertă în asemenea inginerii, aşa că vă scutesc de un moment jenant, în care să caut pe enşpe mii de site-uri şi bloguri informaţii pe care să le copiez şi să par după “deşteaptă” (mai trendy, aceste persoane sunt make-up artişti ai mediului virtual). Io prefer deci să zic PAS şi pe principiul “de la lume adunate şi-napoi la lume date”, mă limitez la TOP 5 trucuri de ici şi colo + un review.



 5 TRUCURI ŞI SFATURI


1. Amestecă fondul de ten cu crema hidratantă sau aloe.
        Adaugă aloe fondului tău de ten. Aceasta îi va da o consistenţă mai cremoasă, a spus make-up artistul Bertt Freedman, care a ajutat femei precum Vanessa Hudgens sau Leighton Meester să arate fabulos. ,,Îmbunătăţeşte fondul tău de ten preferat adăugând puţină aloe înainte să îl aplici”, a explicat el. ,,De asemenea, poţi să foloseşti aloe şi atunci când faţa este curată, iar atunci când ţi se pare că este lipsită de strălucire, pune puţin fond de ten. Vei fi perfectă pentru zilele de vară!”






2. Găseşte-ţi baza de ten ideală.

       Tenul frumos este cel corect îngrijit. Baza de machiaj îl ajută să arate şi mai bine pe durata întregii zile. Recomandabile pentru un ten uscat sau matur sunt fondurile de ten fluide sau cu consistenţă cremoasă, care hidratează pielea. Un ten cu tendinţă de îngrăşare se "dresează" cu fond de ten matifiant în formula căruia se regăseşte pudra. Tenului mixt îi sunt indicate produsele special create pentru acest tip de ten - ele matifiază zona T şi hidratează restul feţei. Tenul sensibil nu "suportă" decât fie un fond de ten lichid, fie pudra compactă, însă într-un strat foarte subţire, pentru a nu transforma machiajul într-o mască inestetică. Coşurile sau punctele roşii le poţi acoperi cu un creion corector.



3. Testează corect nuanţa fondului de ten.

       Întotdeauna testează nuanţa de fond de ten care ţi se pare cea mai potrivită pe pielea gâtului, puţin mai jos de maxilar. Culoarea aleasă trebuie să se "muleze" perfect pe nuanţa naturală a pielii tale. Ştii că ai ales fondul de ten corespunzător atunci când nu se observă nici o diferenţă vizibilă între pielea colorată delicat (nu apăsa) cu fondul de ten şi pielea din zonele alăturate. De asemenea, este foarte important să încerci nuanţa aleasă la lumina naturală a zilei - doar aşa nu vei da greş.





4. Evită machiajul “pătat”.

       Dacă alegi nuanţa fondului de ten în concordanţă cu culoarea tenului tău, ai depăşit deja primul obstacol. Ca să realizezi un machiaj cu adevărat iscusit, ţine minte că fondul de ten se fixează mai bine dacă tenul a fost supus unui peeling delicat şi i s-a aplicat o bază de machiaj (cremă hidratantă plus bază iluminatoare). Dacă vrei să te transformi cu adevărat într-o profesionistă, întinde fondul de ten cu o pensula specială (cu fire din păr natural) şi astfel vei obţine un machiaj impecabil şi uniform pe toată faţa.



Sursa: www.e-joy.ro



5. Înainte să aplici fondul de ten, încălzeşte-l pe mână.

       Aplică o cantitate suficientă pe dosul mâinii şi masează-l uşor cu degetul. În acest fel, va ajunge la temperatura pielii şi va adera mai uşor pe faţă.






La Roche-Posay: Toleriane teint fluide

AMBALAJ

       Cum era de aşteptat, tubul cu fond de ten vine într-o cutiuţă de carton. Carton subţire, finisaj plăcut lucrare de mare clasă, cum era vorba într-o reclamă. Revenind. Tubul este din plastic grosuţ, se închide prin înfiletare. Capacul e şi el foarte rezistent şi “muţuguiul” (lungime gurii tubului) perfectă (e frustrant să ai d-aface cu tuburi care au acel vârf prea lung sau atât de scurt încât zici că nu-i, dar ăsta-i unul din piticii mei pe creier).




INDICAŢII

  1. A se agita înainte de folosire 
  2. Expiră la 12 luni de la data deschiderii ambalajului 
  3. Ambalaj reciclabil     

     


SOLUŢIA

       Fond de ten lichid, puţin cremos, cu o acoperire medie spre mare. Mie mi s-a părut că oferă matifiere, chiar dacă nu e specificat pe flacon. Ba chiar matifiază mai bine decât actualul meu fond de ten – care e conceput special pentru această problemă -. Se întinde destul de uşor. Pentru un ten cu această textură, se întinde super bine! Mai ales cu un bureţel!



ACŢIUNE

       Acoperă foarte bine imperfecţiunile, dacă pui mâna pe nuanţa potrivită nu o să vrei să-l schimbi niciodată! (eu am pus mâna pe ea, dar l-am schimbat aşa, să nu zic că nu diversific) Foarte rezistent pe ten (l-am avut şi în zilele în care alergam afară) iar în primele ore de la aplicare oferă tenului (cel puţin în cazul meu) o matifier foarte drăguţă şi nesperată.




PLUSURI

Acoperire foarte bună

Nu încarcă tenul

Rezistă pe ten mult timp

Nu mi-a provocat iritaţii/blocarea porilor



MINUSURI

Preţul mi se pare cam mare (17-20 euro)



PREŢ

17-20 euro



PROSPECT

Nu-i chiar prospect, dar site-ul foloseşte pentru comandă/informare “în mare”


http://www.farmaciagalmed.ro/toleriane-teint-fluid-fdt-spf20-30ml?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link


       Lista cu nuanţe. A mea este 10 Ivoire. (Adicătelea 10-fantomatic).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu