Am decis ca Sâmbăta să fie ziua “de “găteală” ”. Nu neapărat mâncăruri a la Jamie Oliver, cu
preparare la 127,5 grade Celsius. Ci mici gustări, improvizaţii, exact ceea ce
caută cineva alert, pus tot timpul pe fugă. De la salate la băuturi, dulciuri
şi improvizaţii, în fiecare Sâmbătă voi veni cu o idee nouă, inovatoare şi sper
eu, bună de pus în practică de voi.
Reţeta de astăzi…
INGREDIENTE
1. o banană mică
2. o mână de căpşuni (mai degrabă jumătate de mână în cazul meu. (:)) Asta e tot ce a mai rămas în cele 5 smocuri de căpşuni)
3. 2 mâini de vişine/cireşe
4. 2 lămâi
6. 2 fire de pătrunjel
7. frunze de mentă (eu sunt ahtiată după mentă şi pun muuuultă. La un litru de lichid, pun cam 15-20 de frunuzliţe)
8. 4-5 frunzuliţe de căpşuni
9. apă (depinde cât de fluidă vreţi băutura).
10. dragoste
PREPARARE
1. Decojiţi banana
2. Spălaţi căpşunile şi rupeţi-le codiţele
3. Spălaţi vişinele/cireşele, rupeţi-le codiţele şi îndepărtaţi
sâmburii
4. Spălaţi lămâile şi tăiaţi-le
5. Spălaţi spanacul
6.Spălaţi firele de pătrunjel
7. Spălaţi frunzele de mentă
8. Spălaţi frunzele de căpşuni
Punem tot în blender (frunze + apă apoi adăugaţi
şi fructele), vrrrum, vrrrum, vrrum...
Adăugăm zahăr/miere/îndulcitor/dragoste după gust şi e gata
de servit.
Nu-i cel mai frumos verde ever? <3 Şi gustos
şi sănătos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu